V michalovskej spaľovni skončilo vyše pol milióna cigariet

04.08.2023 Michalovce

Michalovce 4. augusta (TASR) - Colný úrad (CÚ) Michalovce zlikvidoval zaistený a prepadnutý tovar v hodnote viac ako 945.700 eur. V spaľovni odpadov skončili cigarety, tabaková surovina aj falzifikáty textilu a obuvi. TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Jana Nimrichterová.

"Zlikvidovaných bolo celkom 588.392 kusov cigariet, 17.586 kilogramov tabaku a tabakovej suroviny a deväť kusov napodobením značkového textilu a obuvi," uviedla s tým, že zaistené boli príslušníkmi finančnej správy (FS) pri výkone colného dohľadu a daňového dozoru.

Ako spresnila, zlikvidovaná nespracovaná tabaková surovina, ktorej hodnota predstavuje viac ako 879.000 eur, bola zaistená príslušníkmi Kriminálneho úradu FS v roku 2019 v priemyselnom areáli v Michalovciach, kde bola odhalená nelegálna výrobná linka na cigarety.

Väčšinu zlikvidovaných tabakových výrobkov, klasických cigariet aj bezdymových tabakových výrobkov, zaistili na hraničných priechodoch na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici, a to pre porušenie colných predpisov, keď sa cestujúci dopustili colných priestupkov ich nezákonným dovozom.

"V colnom pohraničnom pásme a vo vnútrozemí SR pri kontrolách mobilnými hliadkami bolo dôvodom zaistenia porušenie daňových predpisov tým spôsobom, že spotrebiteľské balenia neboli označené platnou kontrolnou známkou alebo osoba nevedela preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia," dodala Nimrichterová.
 

Vyberte región